Dobile smo najlošiju stazu, broj osam. Vetar nam je čas duvao sa strane, čas u prsa. Nažalost, iako smo dale sve od sebe nismo uspele da izborimo finale.  Marti Tibor, članica reprezentativnog četverca.

- Baš kao i što smo se pribojavale, plasman nije realno stanje onog što se dešavalo u samoj trci. Vetar nam je u pojedinim momentima jako zanosio čamac. Često je menjao pravac i za razliku od protivnica ni malo nismo imale vetar u leđa. Poslednjih 150 metara smo veslale jače nego što zaista možemo. Tužne smo što se nismo plasirale u finale, ali sa druge strane zadovoljne jer smo stvarno dale sve od sebe - izjavila je reprezentativka iz Bezdana. Dodatne, neočekivane probleme u takmičenju ženskih četveraca stvorili su i organizatori. Pred samu trku napravljene su izmene u formatu takmičenja. - Nije bilo planirano da u finale direktno prođe tri reprezentacije, ali ni da bude samo jedna polufinalna grupa. Napravljene su nesvakidašnje izmene u startnim listama, pa nam je zbog toga pripala najnezgodnija staza. Da se to nije dogodilo možda bismo bile u finalu - navela je Marti Tibor.

Za svega dva sata četverac Bezdanki u dresu reprezentacije Srbije odveslao je dve velike trke. U prvoj je možda moglo bolje, dok su u polufinalu bile iznad svojih mogućnosti. Uz nepovoljan vetar, devojke su pola kilometra izveslale za 1:33.823, što je nešto više od tri sekunde zaostatka za prvoplasiranim Poljakinjama (1:30.338), koje su ostvarile najbolji rezultat na svetu i olimpijskim igrama. Samo pola sekunde lošije bile su Beloruskinje, dok su sekundu i više zaostale Ruskinje i Britanke, te Francuskinje, ujedno i poslednje finalistkinje. Njima će se u borbi za medalje priključiti najbolje posade Mađarske, Nemačke i Portugala. 
Organizatori su po završetku polufinalne trke obelodanili da za ženske četverce neće biti održano B finale i da se pozicije računaju na osnovu postignutih rezultata u polufinalu. - Mogu da kažem da je deseto mesto veliki uspeh, a da je učešće na olimpijskim igrama zaista velika satisfakcija za svakog sportistu - zaključila je reprezentativka iz Bezdana, Marti Tibor.