Predstavnici Kajak klub Dunav iz Bezdana osvojili su odličje na Otvorenom prvenstvu Srbije u kajaku i kanuu na duge staze.

Takmičenje u Apatinu okupilo je devedeset takmičara iz 17 domaćih klubova, te predstavnike kajakaških klubova iz Gradiške (BiH), Slavonskog broda (Hrvatska), te Tolne i Segedina (Mađarska). Zbog lošeg vremena većina ekipa se opredelila za skraćeni spisak učesnika, no to nije značajno uticalo na konačne plasmane. Kajakaši bezdanskog Dunava nastupali su kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, a najbolji rezultat ostvario je kadet Zoltan Ham, osvajanjem drugog mesta u trci jednoseda na pet kilometara. U istoj trci, ali u konkurenciji juniora, braća Edvard i David Lovas zauzeli su osmo, odnosno šesnaesto mesto. David je imao nesreću da na okretištu doživi sudar sa drugim čamcem, što je ujedno i bio kraj borbe za najviši plasman. Zbog loših vremenskih prilika prethodnih dana, sa šampionata u Apatinu izostali su novi bezdanski talenti Erik Hasanović, Hilaria Ham, Helena Đurčić i Antonia Tibor. Otvoreno prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu na duge staze ipak je na kraju obeležio jedan Bezdanac. David Hasanović, nekadašnji član Dunava, bio je ubedljiv u seniorskoj trci na 5.000 metara. On trenutno vesla za KK Segedin. 

Domaćin narednog kajakaškog takmičenja biće upravo Bezdan. Tradicionalna međunarodna regata na Velikom bačkom kanalu zakazana je za 13. april.